Accessoires

Er zijn allerlei accessoires bij skiën en snowboarden aan te bevelen, of zelfs noodzakelijk. Bij accessoires kunt u denken aan sneeuwbrillen, zonnebrillen, body-protectie en helmen.

 

Sneeuwbril/Goggles
Zonder goede zonnebril en/of skibril is prettig skiën bijna niet mogelijk. Met een bril beschermt u uw ogen tegen de zon en de felle weerkaatsing en glinstering van het licht op de sneeuw. Bovendien zorgen de gekleurde glazen van de brillen ervoor – afhankelijk van het weertype- , dat u diepte en contrast kunt blijven zien en dat u beter zicht houdt bij sneeuwval en mist.

Body-protectie

Toenemende drukte op de piste, de variërende (hoge) snelheden, de verschillende disciplines en verbetering van het materiaal,  zijn aspecten die soms om extra bescherming vragen.  Hierbij kunt u denken aan het  rug-protectie (wervels en stuitje), heupprotectie en extra bescherming van knieën en polsen.

Helmen

Het gebruik van helmen zit in de lift, u bent bijna een uitzondering wanneer u geen drager bent van een helm. In sommige gebieden is het dragen ervan zelfs al verplicht. Helmen verminderen de kans op/ernst van hoofdletsel aanzienlijk en het kan levensreddend zijn.
De verschillende merken hebben verschillende pasvormen, uitvoeringen en extra’s. Ook de mate van beschermend vermogen varieert. Wij adviseren u graag.

 

Sokken

Het belang van goede skisokken wordt vaak onderschat. Een goede sok zorgt voor meer comfort tijdens het skiën. Is verdikt op  plaatsen waar meer druk uitgeoefend wordt. De samenstelling van materialen bepaalt de mate van isolatie en vochtopname.

 

Thermisch onderkleding

Deze laag wordt direct op het lichaam gedragen en zorgt voor een constante temperatuur tijdens het wintersporten. Daarnaast zorgt deze eerste laag ervoor dat het lichaam tijdens inspanning droog blijft en transpiratie van het lijf wordt weggevoerd.

 

 

Handschoenen

Er is veel diversiteit in handschoenen, wij hebben handschoenen en wanten in alle samenstellingen, soorten en maten. Zelfs handschoenen met verwarming.


Ook voor onderhoudsmateriaal kunt u bij ons terecht. Hierbij valt te denken aan verschillende soorten wax, polijstborstels, kantenslijpers, -schrapers,  schoenendrogers, tassen, antizonnebrand, sloten, wasmiddelen, enz. enz.

 

 

Pagina’s met betrekking tot dit artikel:

schoenen | kleding | correctiezolen