Wandelsport

Geplaatst door op jan 16, 2012 12:58 in Slider | 0 reacties

Wandelsport

Welke soorten wandelschoenen zijn er? Welk soort schoen is het meest geschikt voor mij? Op deze vragen geven wij graag antwoord en een passend advies.

Om met veel plezier zonder voetproblemen en andere blessures te kunnen wandelen zijn geschikte wandelschoenen nodig. Dit is niet alleen afhankelijk van de loopstijl en gewicht van de wandelaar, maar is ook afhankelijk van het terrein waarin gewandeld gaat worden. Voor een wandeling in de bergen zijn andere wandelschoenen nodig dan voor een licht golvend of vlak terrein.

Naast deze belangrijke aspecten kijken wij ook naar uw voetstand en type voet. Een schoen zoeken die past bij uw type voet is vele malen moeilijker dan de geschiktheid voor bijvoorbeeld het terrein.

Wij beginnen dan ook niet direct met het passen van schoenen maar met een grondige voetanalyse en het inventariseren waar u de schoen voor gaat gebruiken.

Indien wij problemen voorzien als gevolg van een foutieve voetstand kunnen wij u adviseren om een correctiezool aan te laten meten.

Laat u goed adviseren, advies staat bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan met u op zoek naar de beste keuze voor veel wandelplezier. Door ons brede assortiment, het grote aanbod aan verschillende maten, leesten en merken hebben wij mogelijkheden voor iedere voet. Naast ons advies voor schoenen kunt u bij ons natuurlijk ook terecht voor bijvoorbeeld wandelkleding, rugzakken, ondergoed, Teva sandalen en andere accessoires.

Tip 1:
Laat u goed adviseren en ben u er van bewust dat elke schoen ingelopen moet worden. De mate waarin is afhankelijk van de stijfheid van de schoen.

Tip 2:
Goede sokken zijn essentieel om voetproblemen te voorkomen. Door de verschillende materiaal soorten en eigenschappen moet de keuze afgestemd worden op de individuele voet.

Tip 3:
Bij afwijkende voetstanden kunnen wij u eventueel een correctie zool aanmeten.