Wintersport

Geplaatst door op feb 16, 2012 13:13 in Slider | 0 reacties

Wintersport

Welke soorten skischoenen zijn er? Welk type skischoen is het meest geschikt voor mij? Op deze vragen geven wij graag antwoord en een passend advies.

Skischoenen vormen de verbinding tussen skiër en ski en zijn hierdoor dan ook wellicht het belangrijkste onderdeel van de wintersportuitrusting. Om met veel plezier zonder voetproblemen en andere blessures te kunnen skiën zijn geschikte skischoenen nodig. Skischoenen hebben twee belangrijke functies. Allereerst moet een skischoen comfortabel zijn. In de meeste gevallen heb je skischoenen al snel 6 tot 8 uur aan je voeten. Slecht passende of zelfs knellende schoenen kunnen je wintersportplezier behoorlijk vergallen.

De pasvorm en kwaliteit van de binnenschoen zijn bepalend voor de mate van comfort. Ten tweede moet een skischoen er ook voor zorgen dat de bewegingen van de skischoen effectief worden doorgegeven op de ski. De stijfheid van de schoen is hiervoor cruciaal: een stugge, stijve skischoen reageert directer en geeft dus meer controle dan een minder stijve schoen.

Het is belangrijk om de mate van controle en comfort goed af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren of eisen. Naast deze belangrijke aspecten kijken wij ook naar uw voetstand en type voet.

Een schoen zoeken die past bij uw type voet is vele malen moeilijker dan de geschiktheid voor bijvoorbeeld het niveau. Wij beginnen dan ook niet direct met het passen van schoenen maar met een grondige voetanalyse en het inventariseren van uw niveau en waar u de schoen voor gaat gebruiken. Indien wij problemen voorzien als gevolg van een foutieve voetstand kunnen wij adviseren om een correctiezool aan te meten.

Laat u goed adviseren, goed advies staat bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan met u op zoek naar de beste keuze voor veel skiplezier. Door ons brede assortiment, het grote aanbod aan verschillende leesten en merken hebben wij mogelijkheden voor iedere voet. “Ons advies stopt niet bij de standaard collectie modellen, wij gaan verder waar anderen stoppen.” Met het merk Strolz kunnen wij voor elke voet een goed passende skischoen maken.