Nordic Walking

Nordic walking is een specifieke vorm van wandelen. Het doel van deze bewegingsvorm is om vrijwel uw hele lichaam te trainen. Bij een juiste techniek gebruikt u ongeveer 90% van de 660 spieren in uw lichaam. Een betere fitness activiteit is nauwelijks denkbaar.

Austria Sport Malden

Uitgangspunt bij het nordic walking is sportief wandelen. Hierbij worden de spieren in uw voeten en benen getraind. De meeste spieren zitten echter in het bovenlichaam. Om die te kunnen trainen is het noodzakelijk om gebruik te maken van nordic walking poles. Met deze stokken traint u de spieren in de handen, armen, schouders en rug. Door rotatie van de heupen en uw schouders tijdens het lopen traint u uw spieren in de romp. Daarnaast wordt de wervelkolom beweeglijker.

De belangrijkste onderdelen van een nordic walking uitrusting zijn de schoenen en de zogenoemde nordic walking poles. Ons personeel is op de hoogte van de specifieke eigenschappen die schoenen voor deze sport nodig hebben.

Op het gebied van poles hebben wij de twee grootste merken in ons assortiment: Leki en Exel (Elmakes). Poles zijn er in verschillende lengtes (of verstelbaar voor de reiziger), samenstellingen van materialen en diverse handgrepen.

Pagina’s met betrekking tot dit artikel:

wandelschoenen | kledingcorrectiezolen | schoenen onderhoud |  accessoires