Onderhoud Kleding

Het onderhoud van kleding bepaalt voor een belangrijk deel  de levensduur daarvan. Wij hebben uitstekende ervaringen met en adviseren u daarom Nikwax producten, een producten lijn  op natuurlijke basis.

Onderhoud Kleding, Onderhoud Kleding, Onderhoud Kleding, Onderhoud Kleding

Nikwax producten  bevatten elastische water-afwijzende polymeren die zich binden aan stof-vezels,  waarbij de tussenruimten open en ademend blijven. Ze bewegen met de stof mee, zodat ze beter en langer hun werk kunnen doen. Nikwax verandert niets aan het uiterlijk. De behandelingen zijn op waterbasis, milieuvriendelijk en niet brandbaar, bevatten geen Fluor carbons. Geschikt voor alle soorten kleding, inclusief fleece,  ‘high activity outdoor kleding’ en leren jacks. Eigenlijk alle kleding die je draagt om jezelf tegen de regen te beschermen.

 

Verzorgen van waterafstotende/ademende stoffen

Een duurzame ‘water-repellent’ (DWR) finish is door de fabrikant aan de buitenkant van waterafstotende/ademende kleding en uitrusting aangebracht. Het zorgt ervoor dat de stof geen vocht absorbeert, maar het water er af rolt. Dit vermindert de vorming van condens aan de binnenkant en vergroot het ademend vermogen. De DWR finish is niet permanent en voor een optimale prestatie is dus onderhoud nodig. Op de eerste plaats door regelmatig reinigen met Nikwax Tech Wash, en indien nodig,  reproofing (impregneren) met TX Direct.

Verzorgen van donzen kleding

Dons is een buitengewoon natuurlijk product met een niet te overtreffen warmte en een minimaal gewicht. Het is goed samen te persen, veerkrachtig en als je het goed verzorgt heeft het een lange levensduur. Het grote nadeel van donzen kleding is dat het, als het nat wordt, zijn zachtheid verliest en niet meer isoleert. Om de prestaties van je donzen kleding te verbeteren: 1) regelmatig reinigen met Down Wash en, 2) behandelen met Nikwax Down Proof. Bij machinewas, gebruik alleen een voorlader, bovenladers kunnen de kleding beschadigen.

Verzorgen van katoenen kleding

Katoenen kleding heeft een aanzienlijk vocht opnemend vermogen. Katoenen kleding kan ook gevaarlijk zijn, want als het nat is geeft het weinig isolatie. “Cotton kills” is het motto van menig outdoor-freak omdat hij weet dat er in koude en natte omstandigheden gevaar voor onderkoeling is. Cotton Proof van Nikwax maakt katoen waterafstotend, waardoor het meer bruikbaar wordt voor outdooractiviteiten.

Bron: Nikwax

Pagina’s met betrekking tot dit artikel:

wandelschoenen | schoenen kleding | nordic walking | correctiezolen | accessoires