Onderhoud Schoenen

Schoeisel wordt gemaakt van leer omdat dit steun geeft, behaaglijk draagt, van nature waterafstotend en ademend is. Hoe minder water het leer opneemt, hoe langer u er plezier van heeft. Als het eenmaal nat is, rekt het leer uit en wordt het slap. Als het weer droogt krimpt het en wordt het broos. Hier zijn enkele eenvoudige tips waarmee u jaren plezier van uw schoenen zult hebben.

Schoonmaken/Cleaning

Onderhoud Schoenen

De eerste stap in het schoen onderhoud is regelmatig reinigen. Kleine delen vuil dringen in het leer en veroorzaken daar beschadiging en slijtage. Spoel vuil en modder er onder de kraan af. Gebruik voor vlekken, vuil en restanten oude wax wat er onder de kraan niet afgaat, Nikwax Footwear Cleaning Gel en een nylon borsteltje. Maak ook de binnenkant van je schoenen schoon met een warme, vochtige doek. Het zout uit uw transpiratievocht kan door de voering het leer beschadigen; het droogt hierdoor op den duur uit en kan gaan scheuren en breken.

 

Re-proof (impregneer) of verhoog de water repellency (afwijzing)

Dit is niet alleen belangrijk voor het houden van droge voeten, maar het is bewezen dat schone,  goed onderhouden, soepele schoenen een langere levensduur hebben. Na de schoenen met water schoon te hebben gemaakt, brengt u het juiste Nikwax impregneermiddel op de gehele schoen aan. Schenk extra aandacht aan de naden en stiksels voor een optimale bescherming tegen de elementen. Herhaal de behandeling zo vaak als nodig is. Voor het beste resultaat laat u de schoenen 24 uur drogen voor ze weer gebruikt worden.

 

Bron: Nikwax

Pagina’s met betrekking tot dit artikel:

wandelschoenen | kledingnordic walking | correctiezolen |  accessoires