Onderhoud van Strolz skischoenen

Onderhoud van Strolz skischoenen.

Voor het behoud van uw Strolz skischoenen is het van belang dat u deze tenminste éénmaal per jaar/vakantie onderhoudt. Bij intensief gebruik op bijvoorbeeld borstelbanen waar de baan vochtig gehouden wordt, is het aan te raden dit vaker te doen. Lees hier onder stap voor stap over het onderhoud van strolz skischoenen of download het artikel in pdf formaat.

Download

 

 

Stap 1Maak de schnallen en het klittenband open. Stap 2Pak de schoen achter aan de schacht vast. Druk de tong stevig naar onder!

Strolz           

 

Stap 3Maak de schnallen en het klittenband open. Stap 4Zet de schoen op de neus .Pak de bovenkant van de schacht vast met één hand en met de andere hand de binnenschoen.

            

Stap 5Vet de binnenschoen in met blank leervet. Het vet goed in laten trekken en vervolgens uitborstelen. Stap 6Onder in de schoen ligt de keil (grondplaat), deze ligt los in de schoen. Deze kunt u ook uit de schoen halen om het vocht wat daaronder zit te verwijderen. Maak de keil goed droog en leg hem weer terug in de schoen.


            

Stap 7Duw de tong van de binnenschoen stevig door tot de inleg zool in de schoen. Stap 8Zet de binnenschoen in de buitenschaal, druk de binnenschoen zo ver mogelijk naar beneden. Pak vervolgens met één hand de hak van de binnenschoen en met de andere hand de bovenschacht vast.

            Strolz

Stap 9Door om en om op de hak en tegen de schacht te duwen wiebelt de binnenschoen langzaam verder in de schaal. door dit vaak genoeg te doen schiet hij vanzelf in zijn oorspronkelijke positie. Stap 10Het hak gedeelte van de binnenschoen zit nu ver genoeg in de schaal. door de schacht naar de achterkant te trekken schiet de schoen goed in de schaal.

            

Stap 11De schoen zit weer helemaal goed in de schaal. Stap 12Trek aan het lusje van de tong om de tong weer in de juiste positie te brengen (het is van belang dat dit goed gebeurt; als de tong lang verkeerd in de schoen zit zul je dit moeilijk weer goed krijgen)

            

Stap 13Hier zit u nogmaals hoe de micro afstelling van de schnallen werkt. door op het lipje te drukken zal de plaat waar u de kabel in haakt te verschuiven zijn. Stap 14Maak de schnallen en klittenband weer netjes dicht en berg de schoen droog op voor het volgende ski avontuur.