Strolz, dé skischoen op maat!

Bent u iemand die moeilijke voeten heeft of zoekt u een perfect passende skischoen? Strolz biedt de oplossing op maat!

Austria Sport biedt met het merk Strolz als enige in de Benelux op maat gemaakte skischoenen aan. Door ons vakmanschap gecombineerd met ruim 30 jaar ervaring, bent u verzekerd van comfort en plezier. Ieder paar Strolz maatschoenen is 100% uniek en geheel aangepast aan de anatomie van uw voet. De aanschaf van een paar op maat gemaakte skischoenen kan uw skiniveau verbeteren omdat u zich helemaal kunt richten op skiën, u wordt niet meer belemmerd door pijn aan uw voeten.

Om u perfect te kunnen helpen is het belangrijk een afspraak te maken.
 

Het proces

Het op maat maken van deze skischoenen wordt altijd verdeeld over twee afspraken waarin de volgende drie stappen doorlopen moeten worden om een perfect zittende skischoen te garanderen

 

1. Analyse

Elke voet is uniek, daarom begint het maken van skischoen op maat met een grondige analyse van uw voet. Deze eerste afspraak neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Als onderdeel van het analyse proces, maken wij een gedetailleerde tekening van uw voet. Daarbij worden volume en lengte van uw voet exact opgemeten om zo een perfecte pasvorm te creëren. Vervolgens wordt een correctiezool voorbereid die uw voetstand moet corrigeren in de skischoen. Gedurende deze eerste afspraak bepalen we welke skischoen voor uw skiniveau en lichaamsbouw geschikt is.

 

2. Maatwerk

In onze eigen werkplaats worden, door ons vakkundige personeel, de schoenen voorbereid. De gegevens uit de analyse worden hier omgezet naar een leren binnenschoen, kunststof buitenschaal en een afgewerkte correctiezool. Deze onderdelen worden door middel van authentiek handwerk, gepatenteerde leesten en Birkenstock materiaal naar uw voet gemodelleerd.

 

3. Foamen

De laatste fase van het op maat maken van uw skischoenen vindt plaats in de tweede afspraak. Tijdens deze afspraak wordt de binnenschoen naar de voet gevormd, dit zal ongeveer 2 uur tijd in beslag nemen.

Er wordt gestart met het afplakken van uw knelpunten dan wel probleem gebieden van uw voeten. Dit om na het foamen van de schoen voldoende ruimte rond deze punten te creëren. Vervolgens wordt er gestart met het foam proces. Waarna de schoen afgewerkt zal worden. Uiteindelijk wordt de schoen bij u aangepast om de pasvorm te controleren. Het resultaat: een paar skischoenen met een unieke persoonlijke pasvorm, die u dezelfde dag nog in een bijpassende skischoen tas mee naar huis kunt nemen!

De Strolz skischoen is na 24 uur uitharden klaar voor een zorgeloze vakantie.

Prijzen

Een paar vakkundig op maat gemaakte skischoenen is er vanaf € 899,95 inclusief correctiezolen. Het mogelijk uw Strolz skischoenen op maat uit te breiden met extra opties zoals verwarmingselementen en glijzolen. Deze zijn tegen meerprijs verkrijgbaar, informeer hiervoor bij een van onze medewerkers.

Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud.

Wat maakt Strolz uniek?

Elk onderdeel van een Strolz buitenschaal kunnen wij in verschillende breedten leveren. De schacht is leverbaar in diverse hoogten en breedten, zodat wij oplossingen hebben voor bijvoorbeeld hele brede maar ook hele smalle kuiten. Daarnaast kunnen wij in extreme gevallen alle onderdelen op maat laten maken. Van de schaal tot de gehele binnenschoen.

Dit alles van maat 34 tot en met maat 52.

Maak nu een afspraak!
 

 Het hele jaar door maken wij Strolz skischoenen, ook in de zomer is het dus mogelijk uw Strolz skischoen op maat te laten maken.

 

 

Pagina’s met betrekking tot dit artikel:

ski’s | kledingcorrectiezolen |onderhoud |  accessoires

24 Reacties

 1. Vorig jaar heeft mijn vrouw gekozen voor Strolz op maat. Een forse investering maar uiteindelijk de moeite meer dan waard. Ik heb na 40 jaar ski ervaring in eerste instantie gekozen voor een Fischer Vaccum fit. Tenslotte vind ik dat ik geen moeilijke voeten heb. Maar ik had wel altijd last van kapotte schenen, koude voeten, spierpijn in de kuiten en last/kramp onder de voet. Eenmaal thuis met de Fischer heb ik de schoenen van mijn vrouw nog eens goed bekeken. Die dingen zitten zo goed in elkaar en ik had toch wat twijfels over de Fischers dat ik terug ben gegaan naar Malden om toch voor de Strolz te gaan.
  Wat een feest. Het aanmeten is dat overigens niet maar we hebben alle twee daarna een fantastische wintersport gehad. Geen centje pijn, geen koude voeten, geen kramp etc.

  Wat een vakmannen zijn dat toch daar in Malden!

 2. Na lang overwegen toch de schoenen gekocht
  Eerst waren skischoenen echt een ramp voor mij ik heb moeilijke voeten en de schoenen
  Deden eigelijk de vakanties verpesten
  Nu met deze schoenen heb bijna geen last meer
  Top echt een aanrader

 3. Ik heb drie jaar geleden bij jullie in Malden Orthopedische ski schoenen gekocht. Afgelopen jaar heeft mijn vrouw ook soortgelijke ski schoen gekocht. Deze schoenen zaten niet geheel lekker. Wij zijn voor op afspraak langs geweest. De ski schoenen zijn geheel aangepast, binnen schoen is veranderd, buiten schaal veranderd en zolen veranderd drie uur later waren beide sets schoenen klaar. We zijn persoonlijk geholpen en wat kost dat dan! Helemaal niets, dat hoort bij de service van Austria sport. Wat een top tent! Het is een stukje rijden maar dan heb je ook wat, enorm bedank. Jos

 4. Voor alles moet een eerste keer zijn, zo ook voor het afgeven van een online testimonial.
  Maar voor mij zijn de op maat gemaakte Strolz schoenen, aangemeten door Sacha (?), een klein wondertje.
  In mijn gewone schoenen draag ik steunzolen in verband met een Morton’s Neuroma. Hierbij worden zenuwen in de bal van de voet afgekneld door de botjes,
  Dit is buitengewoon pijnlijk en ook de steunzolen bieden in reguliere schoenen maar ten dele soelaas. Skiën was zonder zolen ondoenlijk en met zolen in de regel ronduit vervelend.
  Hoewel Sacha aangaf dat het goed zou komen, had ik er eerlijkheidshalve weinig fiducie in. Maar ja, je probeert wat.
  Zojuist teruggekomen van een 4 daagse skietrip en ik heb geen moment last gehad. Zelfs aan het eind van de dag voelde ik geen aandrang om de schoenen uit te doen. Dit kan ik mij in de laatste 30 jaar niet meer herinneren. Het plezier in skiën is enorm toegenomen zo niet teruggekeerd.
  Daarnaast is de controle over de ski’s super doordat je in een goede houding wordt gezet en de schoen naadloos aansluit.
  Voeg daaraan toe de lange levensduur van de schoenen (ik sprak iemand tijdens het verblijf die een paar Strolz schoenen al 20 jaar in gebruik had, vaak meerdere keren per jaar) en voor mij zelf kan ik stellen dat het een van die zeldzame aankopen is. Iets dat je iedereen gunt, slechte of gezonde voeten!
  EvN, Hilversum

  • Ja dit was Sascha! Wij zijn blij te horen dat de schoen zo goed bevalt. Heel veel plezier in de toekomst met de Strolz skischoen op maat! Team Austria Sport

 5. Vandaag 2015/02/07 een paar skischoenen gekocht.

  Weer prima en deskundig geholpen ondanks dat het om een paar gebruikte schoenen ging.

  Ik ken deze zaak al uit de tijd dat ze nog in Nijmegen zaten. Toen een paar schoenen laten aanpassen. Jaren plezier van gehad!

  Toch net dat beetje extra in vergelijking met andere zaken waar de verkoper gisteren nog bij de zwembroeken werkte…

  Tot de volgende keer,

  Olaf

 6. Beste Austriasport,
  Afgelopen week heb ik mijn schoenen een onderhoudsbeurt bij jullie laten ondergaan en de schnallen laten controleren (een daarvan heb ik dit jaar op mijn 1e skiweek door dom geweld kapot getrokken). Super service dat jullie de schoenen zo snel weer hebben gerepareerd en verstuurd. Voordeel van de Strolz schoenen zijn dan dan dat alle onderdelen op voorraad zijn. Chapeau.

 7. Wellicht dat mijn bijdrage hier ook aardig is om te lezen. Ik ben pas op “latere leeftijd” (met 33 jaar) voor het eerst gaan skiën in het Sauerland (Willingen) en was gelijk verkocht. Alleen, álijd pijnlijke voeten (spreidvoeten en een hoge wreef)tijdens het skiën. Na aanschaf van het vierde paar nieuwe skischoenen, ben ik in 1989 door BSC (De Bilt) doorverwezen naar Nijmegen, Austria Sport.
  Daar maakte ik kennis met Gerhard. Ook ik ben daar onvoorstelbaar goed en deskundig geholpen. de Strolz skischoenen van indertijd heb ik nóg steeds (ben nu net één dag terug uit Val Thorens) en de combinatie met mijn Stöckli Laser Cross ski’s die hij me enige jaren geleden aanbeveelde, ski ik de sterren van de hemel ZONDER PIJN. Zwart, rood, blauw, buckels, ijs, geen enkel probleem.
  In 2000 heb ik mijn jongste zoon als eindexamencadeau ook een paar Strolz schoenen van Austria-Sport cadeau gegeven. die skiet sindsdien ook zonder enig voetprobleem.
  Ik merk nu wel dat mijn kuiten in de loop der jaren wat dunner geworden (tja, ik ben bijna 64 jaar nu….) dus ik ga maar weer eens richting Nijmegen, (nu Malden) en babbelen met Gerhard, wellicht kunnen de schnallen bovenaan iets verzet worden zodat ik ze weer kan stellen….
  Eigenlijk is de (zwarte) schaal van de schoen wel wat “te soepel” voor mijn skiniveau, maar ik ben nog steeds zo aan mijn “skipantoffeltjes” verknocht dat ik geen nieuwe neem.
  in de 24 jaar (!!) dat ik deze skischoenen heb zijn alleen de tongen en de hakken enige jaren vervangen, de schoenen zijn verder (na ieder jaar minimaal een week skiën) nog steeds in uitstekende staat, een groter compliment kan ik niet maken denk ik, bedankt Gerhard voor 24 jaar ski-plezier en tot spoedig!

 8. Ik kocht mijn huidige Strolz skischoenen in december 1992, vanaf dat moment kon ik skiën op een voor mij ongekende manier, De 5 jaar daarvoor 3 paar skischoenen gekocht maar het zat niet. Mijn strolz zijn nadien 3x in Tignes, 3x in Val Thorens, 3x La Plagne,enkele keren Oostenrijk, waaronder St. Anton, Lech, Serfaus, Saalbach-Hinterglemm,5x Valloire, Alp’d Huez , 2x Le Deux Alpes,La Clusaz geskied op de Mt. Baker in Amerika, en in Whisthler, Banff, Lake Louise, Sunshine Village en Panorama geweest. Top schoenen, ik kan ze ieder aanraden, en als je het aantal keren skiën van mij wegzet naar de prijs dan kom je op nog geen 35 € per jaar want ze kosten mij toen ong 900 gulden. Morgen breng ik ze voor een onderhoudsbeurt naar Malden En ik ga in februari voor het eerst skiën met mijn kleinkinderen in Oostenrijk. Groeten uit Harderwijk

 9. Na 15 jaar trouw gebruik heb ik dit jaar nieuwe Strolz schoenen laten maken bij Austria Sport. De techniek heeft niet stil gestaan en de schoenen zijn nog beter en mooier op maat te maken.

  Het aanmeten en opmaat maken van de schoenen gebeurd met precisie en vakmanschap en zelfs met mijn moeilijke enkel is het gelukt om de schoen perfect passend te krijgen.

  Ik kan iedereen die graag op wintersport gaat maar niet ‘past’ in gewone skischoenen aanraden om te investeren in een paar Stolz schoenen, het brengt het plezier terug in skiën!

 10. Na de nodige operatie’s aan m’n linker been en daarbij een fixatie van m’n linker enkel wilde ik ook gaan skie’en net zoals m’n kinderen na wat omzwervingen ben ik bij Austria skisport terecht gekomen, toen in Nijmegen. Sinds die winter in 1992 ben ik er mee begonnen op Strolz en nu dec;2014 gaan we weer naar La Plagne met de kleindochters van 12 en 16 en hoop ik in Januari ook te gaan met m’n kleinzonen van 6 en 11. nog steeds op die Strolz van het eerste uur .ik ben nu 71 en het gaat nog steeds prima al laat ik de tiefsnee inmiddels links liggen

 11. Al weer jaren geleden kocht ik mijn huidige Strolz schoenen in Malden. Vandaag belde ik met Austria omdat de hakken van mijn Strolz schoenen door intensief gebruik nog maar een paar millimeter profiel hebben. Hoewel de heer Berer mij verzekerde dat ik zeker nog een paar jaar zonder problemen kon door skieen, besloot ik toch voor de zekerheid maar een paar hakken te bestellen. Ook vertelde ik hem hoe ongelooflijk blij ik was met de schoenen. Nadat ik had opgehangen, dacht ik dat ik dat ook maar eens op de site moest melden. Ik stond een aantal jaren geleden op hun punt om te stoppen met skieen, en dat alleen omdat ik de pijn in mijn voeten bij het skieen niet langer kon verdragen. Alles had ik al geprobeerd, en heel veel geld uitgegeven aan allerlei schoenen. Maar niets hielp. Totdat iemand mij vertelde over Strolzschoenen! Met mijn Strolzschoenen heb ik daarna nooit meer pijn gehad en beleef weer ontzettend veel plezier in het skieen. Nogmaals bedankt mijnheer Berer voor deze fanatastische schoenen!

 12. Best “Austria”,

  Zoals u wellicht weet heb door uw bedrijf een paar Strolz skischoenen laten aanmeten en maken.

  Ik heb daar afgelopen kerstvakantie mee geskied. Ik kan u mededelen dat de schoenen mij bijzonder goed bevallen. Ik heb in jaren niet meer zo fijn geskied!!

  Vanzelfsprekend spreek ik er ook met anderen lovend over!

  Nogmaals dank voor deze fantastische schoenen!
  Met vriendelijke groeten,

  Freek Stift
  Oosterstreek

 13. Vorig jaar strolz schoenen bij U aangeschaft.
  Voor het eerst in jaren met pijnloze voeten kunnen skiën.
  deze schoenen zijn absoluut hun geld waard, had ik ze maar veel eerder aangeschaft.
  Helemaal super.

 14. Hallo

  Bij deze wil ik mijn ervaring met de Strolz schoenen met je delen.

  Ik ben elf jaar terug begonnen met skiën. Met mijn eerste wintersport heb ik de schoenen ter plaatse in Oostenrijk gehuurd. Na twee uur les was ik blij er pauze was. Ze knelden mij van alle kanten. Bij terugkomst thuis heb ik besloten om door te gaan met skiën. Ik was verkocht. Dus moesten er verschillende dingen aangeschaft worden, waaronder ook skischoenen.
  De eerste skischoenen die ik kocht waren van het merk Salomon. Deze waren met veters uitgerust, waardoor ze me heerlijk zaten.
  Na tien jaar vond ik het tijd om andere schoenen aan te schaffen. Na mij georiënteerd te hebben op het internet ben ik naar Herqua sport in Hoogeveen gegaan. De verkoper daar heeft mijn voeten bekeken en zei meteen al dat het een heel moeilijk verhaal werd. Hij heeft contact opgenomen met de verkoper en overlegde met hem wat hij er mee aan moest. Deze zei dat ik met mijn hele brede voeten en een hoge wreef een moeilijk verhaal was. Maar kwam eventueel met de oplossing van het merk Atomic LifeFit 120. Deze had de verkoper momenteel niet maar kreeg hij na een week wel binnen. Deze mocht ik gratis proberen. Wat ook een mogelijkheid was om naar Austria Sport in Malden te gaan. Om daar mij oude schoenen te laten zien en zeer waarschijnlijk konden hun daar er wel wat aan doen, om ze nog breder te maken. Maar dat vond ik in eerste instantie te ver weg.
  Het eerste weekend van November ben ik in Bottrop geweest met de Atomic Life Fit schoenen, maar na een uur of twee kreeg pijn in mijn voeten. Dit was dus ook niks. Maar weer naar Herqua Sport in Hoogeveen gegaan om de schoenen terug te brengen. Daar kreeg ik weer de naam Austria Sport te horen maar ook de naam Ruchti in Zuidlaren. Deze deden in Fischer Vacuum Fit schoenen. Na een afspraak met de verkoper van Ruchti gemaakt te hebben ben ik daar naar toe gegaan. Nadat de verkoper daar mijn voeten had opgemeten zei hij ook dat het een heel moeilijk verhaal zou worden.
  Hij nam contact op met de leverancier van de Fischer schoenen. Deze zei hem dat hij het wel kon proberen.
  Zogezegd ging hij dus te werk. Hij meete mijn voeten op en kwam tot de conclusie dat de Fischer Vacuum Fit met een flex van 120 wel goed moest zijn. Na de totale afwerking van de schoenen kreeg ik ze mee.

  Na veertien dagen ben ik naar Landgraaf geweest om ze te proberen. Maar na twee uurtjes was het helemaal weer mis. Ik kreeg weer hevige pijn aan mijn voeten en ze begonnen te branden.

  Toen heb ik maar de beslissing genomen van beter even pijn in mijn portemonee dan pijn aan mijn voeten. Want pijn aan mijn voeten gaat ten koste van het skieen.
  In december 2012 ben ik naar Austria Sport in Malden gegaan met de Fisher schoenen en heb ik mijn probleem uitgelegd aan het personeel daar.
  Na een korte analyse zagen hun het probleem al. Veel te brede voeten en een hoge wreef. Het enigste wat de mogelijkheden betrof was om Strolz ski schoenen aan te laten meten.
  Zo gezegd zo gedaan. Ze namen van alle kanten de maat van mijn voeten. Ik moest op een apparaat staan die de afdruk nam van mijn zolen. Daarna moest ik nog tien minuten op de steunzolen zelf staan zodat deze de vorm volledig aannamen van mijn voeten en de Strolz schoenen werden besteld.
  Na een maand gewacht te hebben waren mijn schoenen binnen. Toen ik deze op ging halen ging dat als volgt te werk. Mijn brede punten van de voeten werden afgeplakt zodat deze nog wat dikker werden. Daarbij moest ik nog even speciale skisokken aan, waarmee ik makkelijker in de ski schoen kwam. Toen dat gebeurd was, moest ik op een apparaat gaan staan waar mijn binnenschoen gevuld werd met foam. Na al met al twintig minuten gewacht te hebben zowel staande in de skihouding als zittend waren de schoenen klaar. Nu moesten ze nog vier en twintig drogen om de foam hard te laten worden.
  Ik ben een verwoede skiër twee keer in de week op een kunststbaan bezig. Ik vernam de volgende dag dat deze schoenen mij heerlijk zaten zelfs na twee en een half uur.
  We zijn in Februari 2013 een dag naar Willingen geweest om de ski schoenen te proberen. Daar moest ik ze een dag aan hebben. Maar wat schetst mijn verbazing. Na drie en een half uur begonnen ze te branden. Dus heb ik maar weer contact gezocht met Austria Sport. Mijn probleem weer voorgelegd. En toen kwamen hun weer met een oplossing nl. De Strolz skischoenen terug brengen en kreeg ik een maat grotere schoenen die ook nog eens verbreed werden op de verbrede bank. Zo gezegd zo gedaan.
  Een week later ben ik weer een dag wezen skieen in Winterberg. En toen werd mijn verbazing het grootst. De schoenen zaten PERFECT. Zowel in de breedte, als van branderigheid onder mijn voeten geen last meer.
  Dit kwam dus heel mooi uit, want na zeven jaar niet meer op wintersport te zijn geweest ging ik in maart 2013 een week naar Oostenrijk. Daar heb ik heerlijk geskied met mijn Strolz skischoen.

  Dus ik kan iedereen aanbevelen.

  LIEVER EVEN PIJN IN DE PORTEMONEE DAN PIJN AAN DE VOETEN TIJDENS HET SKIEEN. KOOP STROLZ SKISCHOENEN BIJ AUSTRIA SPORT IN MALDEN.

  • De 1e zaten niet perfect en heb je een maat groter gepakt. Heb je dan wederom de volle kosten? Ik heb er best wat geld voor over maar als het niet werkt wat dan?

   • Beste heer Beerkens,

    Austria Sport streeft naar een zo goed mogelijke schoen. Dit is ook de rede dat u bij Austria Sport altijd kunt terugkomen wanneer er problemen zijn. Vaak zit de Strolz skischoen in 1 keer goed, maar af en toe komt het voor dat er nog aanpassingen nodig zijn. Natuurlijk heeft dhr. van Zantvoort niet weer de volle mep hoeven te betalen.

    Ik hoop u hiermee zo goed mogelijk geholpen te hebben. Mochten er nog meer vragen zijn kun u altijd bellen (024-323 60 37) of ons een chatbericht sturen via onze facbook pagina.

    Mvg, Michiel

 15. Na jarenlange pijn en kramp in mijn voeten tijdens het skiën nam ik me dit jaar voor om nieuwe skischoenen aan te schaffen. Na verschillende skischoenen gepast en uitgeprobeerd te hebben op de borstelbaan had ik de moed bijna opgegeven. Dan maar geen nieuwe skischoenen ik ga wel skischoenen huren op locatie desnoods elke dag andere!
  Zoekend op de website van Schoppernau kwam ik bij de Strolz skischoenen op maat terecht en blijkt dat er ook een filiaal in Nederland is. Toch nog maar een poging wagen, anderhalve week voor vertrek zijn mijn voeten opgemeten en bleek inderdaad dat eigenlijk alleen de Strolz skischoenen op maat iets voor mij zijn. Even slikken om de prijs, maar het feit dat ze 15-20 jaar meegaan en dat ik mezelf heb beloofd om goede skischoenen aan te schaffen besluit ik ze aan te laten meten! Gelukkig hebben ze mijn maat op voorraad. Een week later ga ik voor de laatste passing en kan ik ze meenemen. Vijf dagen voor vertrek!!!
  De eerste dag ga ik drie keer onderuit, nog nooit heb ik zo direct gestuurd! En geen pijn en kramp in mijn voeten meer. Ook de “normale” knieklachten na 3-4 dagen skiën blijven uit! Ik heb geen moment spijt gehad van de aanschaf en alle dagen super kunnen skiën.
  Er is wel een nadeel, het aantrekken van de skischoenen is een crime. Het kost me enorm veel moeite om ze aan te krijgen, dus als iemand daar een tip voor heeft?

  • Annemarie,

   Je moet de schoenen altijd aantrekken als ze warm zijn dan zal het al iets makkelijker gaan. Verder kunnen we eventueel een glijzool in de schoen maken waardoor de instap ook makkelijker zal worden. Ook zouden we kunnen kijken of we de instap iets zouden kunnen verruimen.

 16. Ook ik ben al enkele jaren in het bezit van deze Geweldige schoenen
  Na jaren spierpijn en zere voeten is dit de oplossing.
  Ik heb maat 41 en een slanke benige voet en slanke enkels
  Door de maat moest ik meestal een mannenmodel nemen
  bij de verhuurders, daar zat veel te veel ruimte in en kon op de
  Kleinste stand nog op mijn tenen staan in de schoen!
  Daardoor ben je minder zeker en ski je krampachtig wat spierpijn veroorzaakt
  Nu is dat allemaal verledentijd!
  Ik raad daarom iedereen aan om de moeite te nemen
  En naar Lech te rijden en bij Strolz schoenen aan te meten als
  je ook last hebt van bovenstaand probleem.
  Het is echt een wereld van verschil.
  Ik wil en kan niet meer zonder!

  Dit hoeft niet in Lech te gebeuren, maar kan ook in Nederland.
  Austria Sport in Malden is voor de Benelux aangewezen als Strolz dealer.
  Hiervoor kan men het beste een afspraak maken en na een voetanalyse kan een Strolzschoen worden aangemeten.

 17. In 1990 heb ik in Lech mijn eerste paar Strolz skischoenen gekocht. In verband met een oude botbreuk zit een gewone skischoen alleen prettig zit als de schnallen niet worden vastgemaakt.
  Met de Strolz schoenen werd dit al snel stukken beter. Na enige tijd merkte ik dat bij langdurig en intensief en snel skieen er drukplekken op mijn scheenbeen ontstonden die ook niet met een uitgeholde of een leren tong in de binnenschoen waren op te lossen.
  Na enig speurwerk heb ik daarna de mensen van Austria Sport bereid gevonden om een binnenschoen van het merk ‘Conformable’ in een Strolz buitenschoen te maken. Deze franse binnenschoen heeft ook een gefoamde tong, welke de Strolz binnenschoen niet heeft. Sindsdien zijn ook de drukplekken op mijn scheenbeen verleden tijd. Bijkomend voordeel: de Conformable binnenschoen is iets minder op comfort en meer op sportiviteit geent, zodat de schoen nog directer wordt, zonder noemenswaardig in te leveren op comfort.
  Voordeel van de Strolz buitenschoen ten opzichte van veel andere merken buitenschoenen zijn dat de Strolz schoen veel meer c.q. ruimere instelmogelijkheden heeft, waardoor je de schoen helemaal kunt finetunen op je eigen voet / onderbeen.
  Ook mijn vrouw is hiervan inmiddels al jaren van overtuigd en wil alleen een skischoen van Strolz, maar dan met de Conformable binnenschoen. Sindsdien is zij stukken beter en makkelijker gaan skieen, wat mijn inziens is te herleiden naar de verbeterde voetstand en de directere overbrenging van de beweging op de ski.

  Voordeel van de het laten maken van de schoenen in Malden ten opzichte van Lech is duidelijk: de afstand, je kunt in je moedertaal nog beter je klachten en wensen verduidelijken maar nog belangrijker, ik heb de indruk dat de mensen in Malden meer tijd voor je nemen. In Lech lijkt het er allemaal wat meer gestresster aan toe te gaan, hier gaat men voor de tevreden klant die een paar goede skischoenen moet meekrijgen. Als het aanmeten maken en afwerken dan iets langer duurt neemt men dat daar voor lief.

  Kortom, zelfs al heb je geen probleemvoeten, dan nog zou je een paar van deze schoenen moeten kopen bij Austria sport. Dan krijg je waar voor je geld en hoef je jezelf nooit meer zorgen te maken over zere, koude of afgeknelde voeten.

 18. ik heb deze schoenen in 2011 gekocht.
  En ben zeer tevreden.
  Zonder deze skischoenen was eigenlijk de wintersport voor mij niet meer mogelijk.
  Ik heb zeer moeilijke voeten en raad iedereen met probleem voeten deze skischoenen aan.

 19. Reeds sinds 10 jaar draag ik aangepast schoeisel i.v.m. holle – doorgezakte voeten. Echter tijdens het skiën was ik altijd aangewezen op standaard skischoenen. Vaak deed ik dan een concessie t.a.v. de hardheid en directheid van de schoenen en kocht ik “comfort” schoenen die helemaal niet comfortabel waren en indirect aanvoelden tijdens het skiën.

  Vorig jaar zag ik een paar dagen voor mijn skivakantie een promo van jullie organisatie op Youtube. Dankzij de snelle service heb ik direct Strolz schoenen kunnen laten aanmeten en vervaardigen. GEWELDIG ik heb heerlijk kunnen skiën zonder pijnlijke voeten en vermoeiende pijn in rug en benen. De aanschafprijs is dan misschien even schrikken maar ik ben er van overtuigd dat ik jaren plezier zal beleven aan deze schoenen. Liever pijn in de portemonnee dan aan m’n voeten 😉

 20. In 2006 kocht ik mijn 1e paar Strolz schoenen bij u, die ik tot de aankoop van het 2e paar bij u in 2011 heel intensief ( 6 weken in de sneeuw en het hele jaar door op de borstelbaan en op de indoorbaan Snowworld in Zoetermeer) en met bijzonder veel plezier heb gedragen.
  Na aankoop van de nieuwe schoenen met modernere schnallen heb ik het oude paar bij u tegen zeer lage kosten kunnen laten renoveren (nieuwe kappen, nieuwe hakken en 2 nieuwe schnallen) en draag ik deze nog tot volle tevredenheid op de borstelbaan,
  Ook de nieuwe schoenen zitten als gegoten.Ik zou dan ook geen andere schoenen willen dragen. Als het enige minpuntje bij de nieuwe schallen noem ik de sierrubbertjes, die bij intensief gebruik van de schoenen losraken.