Skischoenen

Welke soorten skischoenen zijn er? Welk type skischoen is het meest geschikt voor mij? Op deze vragen geven wij graag antwoord met een passend advies.

 

Skischoenen vormen de verbinding tussen skiër en ski en zijn daarmee  wellicht het belangrijkste onderdeel van de wintersportuitrusting. Deze verbinding moet optimaal zijn om de overdracht naar de ski zo goed mogelijk te maken. En om bovendien  met  plezier, zonder voetklachten en/of andere blessures te kunnen skiën.

Een skischoen moet op de eerste plaats comfortabel zitten; in de meeste gevallen heb je skischoenen al snel 6 tot 8 uur aan je voeten. Slecht passende of  knellende schoenen kunnen je wintersportplezier behoorlijk vergallen. De pasvorm en kwaliteit van de binnenschoen zijn bepalend voor de mate van comfort.

Ten tweede moet een skischoen er ook voor zorgen dat de bewegingen van de skiër effectief worden overgedragen naar de ski. De stijfheid van de schoen is hierbij cruciaal: een stugge, stijve skischoen reageert directer en geeft dus meer controle dan een minder stijve schoen. Het is belangrijk om de mate van controle en comfort goed af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren en skiniveau.

Wij beginnen dan ook niet direct met het passen van schoenen, maar met een grondige voetanalyse, het inventariseren van uw niveau en de vraag in welk terrein u de schoen wilt gaan gebruiken. Indien wij problemen voorzien als gevolg van een foutieve voetstand kunnen wij adviseren om de originele zool te vervangen door een correctiezool.

In onze grote collectie zijn de volgende merken te vinden:

Mochten uw voeten teveel afwijken van de standaard leesten, zijn er bij ons nog mogelijkheden deze leesten aan te passen, bijvoorbeeld met  Fischer Vacuum fit procedure of Strolz, skischoenen die volledig op maat worden gemaakt. U krijgt bij ons altijd een passend en eerlijk advies.

Wij gaan met u op zoek naar de beste keuze voor veel skiplezier. Door ons brede assortiment, het grote aanbod aan verschillende leesten en merken hebben wij mogelijkheden voor iedere voet.

“Ons advies stopt niet bij de standaard collectie modellen, wij gaan verder waar anderen stoppen.”

Pagina’s met betrekking tot dit artikel:

ski’s | kleding| correctiezolen |materiaal onderhoud |  accessoires