Skischoenen

Welke soorten skischoenen zijn er? Welk type skischoen is het meest geschikt voor mij? Op deze vragen geven wij graag antwoord met een passend advies.

 

Skischoenen vormen de verbinding tussen skiër en ski en zijn hierdoor dan ook wellicht het belangrijkste onderdeel van de wintersportuitrusting. Om met veel plezier zonder voetproblemen en andere blessures te kunnen skiën zijn geschikte skischoenen nodig.

Een skischoen moet op de eerste plaats comfortabel zijn, in de meeste gevallen heb je skischoenen al snel 6 tot 8 uur aan je voeten. Slecht passende of zelfs knellende schoenen kunnen je wintersportplezier behoorlijk vergallen. De pasvorm en kwaliteit van de binnenschoen zijn bepalend voor de mate van comfort.

Ten tweede moet een skischoen er ook voor zorgen dat de bewegingen van de skiër effectief worden doorgegeven op de ski. De stijfheid van de schoen is hierbij cruciaal: een stugge, stijve skischoen reageert directer en geeft dus meer controle dan een minder stijve schoen. Het is belangrijk om de mate van controle en comfort goed af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren en skiniveau.

Wij beginnen dan ook niet direct met het passen van schoenen maar met een grondige voetanalyse en het inventariseren van uw niveau en in welk terrein u de schoen wilt gaan gebruiken. Indien wij problemen voorzien als gevolg van een foutieve voetstand kunnen wij adviseren om de originele zool te vervangen door een correctiezool.

In onze grote collectie zijn de volgende merken te vinden:

Mochten uw voeten teveel afwijken van de standaard leesten zijn er bij ons nog mogelijkheden, Fischer Vacuum fit of Strolz skischoenen op maat. Afhankelijk van uw voeten kunt u bij ons een passend en eerlijk advies verwachten.

Wij gaan met u op zoek naar de beste keuze voor veel skiplezier. Door ons brede assortiment, het grote aanbod aan verschillende leesten en merken hebben wij mogelijkheden voor iedere voet.

“Ons advies stopt niet bij de standaard collectie modellen, wij gaan verder waar anderen stoppen.”

Pagina’s met betrekking tot dit artikel:

ski’s | kleding| correctiezolen |materiaal onderhoud |  accessoires