Hannes Strolz, dé skischoen op maat!

Heb je moeilijke voeten en/of ben je op zoek naar skischoenen die perfect bij je passen? Hannes Strolz, de specialist in op maat gemaakte skischoenen, biedt de perfecte oplossing! Sinds 1981 zijn wij trots partner van Hannes Strolz, en gedurende meer dan 40 jaar hebben we uitgebreide expertise opgebouwd in het vervaardigen van op maat gemaakte skischoenen. Elk paar Hannes Strolz op maat gemaakte schoenen is 100% uniek en volledig aangepast aan de anatomie van je voeten. Het investeren in op maat gemaakte skischoenen zal je ski-ervaring aanzienlijk verbeteren. Je kunt je volledig concentreren op het skiën, zonder last te hebben van pijnlijke voeten.

1. Analyse

Als onderdeel van het analyseproces maken wij een gedetailleerde tekening van je voet. Hierbij meten we het volume en de lengte van je voet nauwkeurig op om een perfecte pasvorm te creëren. Vervolgens bereiden we een correctiezool voor die je voetstand moet corrigeren in de skischoen. Tijdens deze eerste afspraak bepalen we samen met jou welke Hannes Strolz skischoenen het meest geschikt zijn voor jouw skiniveau en lichaamsbouw.

 

2. Maatwerk

In onze eigen werkplaats bereiden onze bootfitters de skischoenen voor. De gegevens uit de analyse worden omgezet in een op maat gemaakte leren binnenschoen, een kunststof buitenschaal en een perfect afgewerkte correctiezool. 

3. Foamproces

De laatste fase van het op maat maken van je skischoenen vindt plaats tijdens de tweede afspraak. Hier beginnen we met het afplakken van knelpunten/probleemgebieden van je voeten. Terwijl je in je nieuwe skischoenen staat, worden vervolgens onder hoge druk twee componenten in de binnenschoenen gespoten die de vorm van je voeten volgen, waardoor de binnenschoenen zich aanpassen aan je voetvorm. Na het uitharden zijn je volledig op maat gemaakte nieuwe schoenen klaar.

 

Wat maakt Hannes Strolz uniek?

Elk onderdeel van een Hannes Strolz buitenschaal kunnen wij in verschillende breedten leveren. De schacht is leverbaar in diverse hoogten en breedten, zodat wij oplossingen hebben voor bijvoorbeeld hele brede maar ook hele smalle kuiten, hetzelfde geldt voor de breedte van de schoenen. Daarnaast kunnen wij in extreme gevallen onderdelen op maat laten maken van de buitenschaal tot de gehele binnenschoen. Dit alles van maat 34 tot en met maat 52.