Wat is bootfitting?

Bootfitting is cruciaal bij het kiezen en aanpassen van skischoenen en snowboardschoenen. Het zorgt voor een perfecte pasvorm, wat leidt tot betere prestaties, comfort en controle op de piste.

Elke voet is uniek, en standaardschoenen passen niet altijd goed. Onjuiste pasvorm kan ongemak, pijn en verlies van controle veroorzaken tijdens het skiën of snowboarden.

Bootfitting omvat het aanpassen van de schoen aan de voet door een gespecialiseerde bootfitter, die rekening houdt met de voetvorm, breedte, volume en eventuele problemen om de juiste pasvorm te vinden. Dit proces kan het verschil maken tussen een plezierige dag op de berg en een ongemakkelijke en prestatieverlagende dag.

Medewerker van Austria Sport is aan het Bootfitten met een Hannes Strolz skischoen in hun eigen werkplaats

Hier zijn enkele voorbeelden van aanpassingen die onze bootfitters kunnen uitvoeren:

 

  • Correctiezolen maken: Onze bootfitters maken op maat gemaakte correctiezolen om een juiste drukverdeling onder de voet te garanderen en eventuele voetafwijkingen te corrigeren. Lees hier meer over correctiezolen.

 

  • Het breder maken van binnen- en buitenschoenen: Onze bootfitters kunnen met behulp van warmte de buitenschalen van skischoenen aanpassen aan de anatomie van uw voeten.

 

  • Enkelaanpassingen: Als er te weinig ruimte rondom de enkel is, kunnen onze bootfitters ruimte maken om de pijnklachten te verhelpen.

 

  • Volume verminderen: Wanneer de schoen te los zit, kunnen onze bootfitters het volume in sommige gevallen verminderen voor een stevigere en stabielere pasvorm.

 

  • Kuitaanpassingen: Mensen met bredere of smallere kuiten kunnen baat hebben bij aanpassingen rond het kuitgebied van de schoen.

 

  • Hielverhogingen: Voor sommige wintersporters kan het toevoegen van hielverhogingen nodig bijvoorbeeld bij verkorte achillespezen of blokkade van het enkelgewricht.

 

Bekijk hier de prijslijst voor bootfitting.

Skier skiet naar beneden met elan skis

Bootfitting: niet alleen voor nieuwe skischoenen

Het is belangrijk op te merken dat bootfitting niet alleen relevant is bij de aanschaf van nieuwe skischoenen of snowboardschoenen. Zoals aangegeven, kunnen bootfitters ook aanpassingen maken aan uw bestaande skischoenen. Belangrijk is wel dat ze van Pu Polyether/ Pu gemaakt zijn en niet ouder dan 5 jaar.

 

Belang van bootfitting

In het algemeen kan bootfitting de algehele ski- of snowboardervaring aanzienlijk verbeteren. Het zorgt voor een betere overdracht van kracht van de voet naar de ski’s of het snowboard, minimaliseert ongemak en vermindert de kans op blessures. Als wintersportliefhebber is het de moeite waard om de hulp van een ervaren bootfitter in te schakelen om de perfecte pasvorm te bereiken en ten volle van de wintersport te kunnen genieten.